Kaip virti grikius?

Mes jums pasakysime, kaip virti skanius purius grikius.

Grikiai yra unikalus produktas, kuris tiesiog būtinas mūsų racione. Tai yra nebrangu ir naudinga tuo pačiu metu, be to, turint bent šiek tiek kulinarinių įgūdžių, taip pat labai skanu, todėl grikių dietos ir pasninko dienos ant grikių yra tokios populiarios. Šie grūdai puikiai tinka tiems, kurie stebi savo svorį ir sveikatą apskritai. Grikiuose yra daug naudingų medžiagų, ypač daug geležies, fosforo, kalcio ir jodo. Grikiuose taip pat yra nemažai vitaminų: B1, B2, B6, PP, P. Būdamas sudėtingas angliavandenis, grikius kūnas ilgą laiką virškina, taip pratęsdamas sotumo jausmą. Be to, grikiai yra labai naudingi virškinimui ir padeda išvalyti kepenis, taip pat stiprina kapiliarus ir padeda kovoti su lengva depresijos forma.

Grechka | Free Vectors, Stock Photos & PSD

Norėdami, kad grikiai būtų dar skanesni, galite naudoti įvairius šalutinius patiekalus. Taigi, su grikių košės grybais, kotletai, troškinti burokėliai yra puikiai derinami. Į gatavus grikius galite tiesiog įberti cukraus. Tuomet gauni klasikinę grikių košę, bet labai skanu ir nepaprastai sveika. Iš šio straipsnio sužinosite, kaip virti grikius ir laikysitės teisingų proporcijų. Mes jums pasakysime, kaip virti grikius vandenyje ir piene, taip pat aprašysime paprastus ir prieinamus grikių kepimo būdus mikrobangų krosnelėje ir dvigubame katile.

Grikių paslaptys

Grikius reikia gerai nuplauti kelis kartus.
Paprastai 1 puodeliui grikių reikia 2 puodelių vandens. Jei nenorite grūdų išmatuoti stikline, tiesiog supilkite į keptuvę ir užpilkite 2 pirštais ant šalto vandens. Paprastai grikių košės virimas ant dujinės viryklės užtrunka apie 15-20 minučių. Nerekomenduojama to per daug eksponuoti, nes košės skonis suyra ir aromatas dingsta. Geriausia, jei košė, paimta iš ugnies, stovi po dangčiu, kai ji bus paruošta dar penkias minutes, kad visiškai išgautų savo skonį. Tik tada jį galima sumaišyti su aliejumi.

Klasikinis grikių receptas

Išmatuokite reikiamą grikių kiekį, maždaug trečdalį stiklinės vienam asmeniui. Eikite per kruopas ir pašalinkite iš jos šiukšles. Tada gerai nuplaukite.

Perkelkite javus į keptuvę, supilkite ten reikiamą kiekį vandens ir druskos pagal skonį. Vandenyje turėtų būti dvigubai daugiau nei javuose. Užvirę sumažinkite dujas iki minimumo ir uždenkite keptuvę dangčiu. Svarbu, kad viduje būtų nustatyta reikalinga temperatūra. Po 10-15 minučių patikrinkite, ar grikiai yra pasirengę. Kruopos turėtų būti minkštos ir trupinės, vanduo turėtų visiškai išgaruoti. Paprastai grikiai virti apie 20 minučių. Kai grikiai bus paruošti, suberkite į košę 50–60 gramų sviesto ir išmaišykite. Tada košė bus minkšta ir pilna. Gero apetito.

Kaip išvirti vandenyje neplautus grikius

Jums reikės: 1 puodelio grikių, 2 puodelių vandens, druskos.

Į keptuvę supilkite nuplautus grikius, įpilkite vandens ir uždenkite. Kai keptuvės vanduo pradeda virti, įpilkite druskos ir sumažinkite šilumą.

Virkite apie 15-20 minučių, kol visas vanduo įsigers į grikius. Pabaigoje įpilkite riekelę sviesto ir išmaišykite.

Kokiomis proporcijomis kepate grikius?

Grikiai virti remiantis 1×2 proporcijomis. Taigi, stiklinę javų reikia užpilti dviem stiklinėmis vandens ar pieno. Norėdami iškepti skanią grikių košę, turite atsiminti, kad javų paruošimo metu grūdų tūris padidėja dvigubai. Grikiams vandens turėtų būti dvigubai daugiau, todėl atsargiai apskaičiuokite, kiek grikių jums reikia. Taigi trims porcijoms pakanka vienos stiklinės grikių sausoje formoje, o dviems žmonėms pakanka pusės stiklinės.

Kaip virti grikius dvigubame katile

Jums reikės: 1 puodelio grikių, 1 puodelio vandens, 1/2 šaukštelio. druskos, 50 g aliejaus.

Rūšiuokite grikius ir nuplaukite tekančiu vandeniu. Grikius sudėkite į specialų dubenį, skirtą grūdams (dažniausiai būna su dvigubu katilu), užpilkite vandeniu ir druska. Padėkite ant apatinio dvigubo katilo lygio.

Nustatykite laikmatį 40 minučių. Po pyptelėjimo atidarykite dangtį ir patikrinkite, ar košė paruošta. Jei reikia, grikius virkite dar 5-10 minučių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Į grikių košę įpilkite sviesto, sumaišykite.

Five Indigenously Russian Food Items - Discover Russia

Geriausių grikių virėjų patarimai

Norėdami grikius išvirti greičiau, galite, nuplovę javus, keletą valandų mirkyti. Taigi kepimo laikas sutrumpėja maždaug perpus. Šis metodas labai patogus namų šeimininkėms. Taigi grūdus galite mirkyti naktį, o ryte jau virti. Tada virimo procesas užtrunka labai mažai laiko. Grikiai pasirodys skanesni, jei jie bus preliminariai kalcinuoti. Vietinės žvaigždės, kurios priaugo daug svorio (nuotrauka). Norėdami paruošti grikius, būtinai naudokite keptuvę su storu dugnu. Tai leis porai kauptis ir laikyti viduje. Gaminant skanius grikius svarbiausia yra garai, o ne pats vanduo. Svarbu vandenį išmatuoti ta pačia stikline kaip javų. Tada galite stebėti vandens ir grūdų proporcijas inde. Norėdami, kad grikiai būtų trupiniai, pirmiausia galite kalcinuoti ketaus. Tačiau turite atidžiai stebėti, kad grikiai nepradėtų „šaudyti“ nuo per aukštos temperatūros.

Kaip virti grikius piene

Jums reikės: 1/2 puodelio grikių, 1 puodelio vandens, 1 puodelio pieno, 1 šaukštelio. cukraus, druskos.

Vienai porcijai išgerkite pusę stiklinės grikių ir puode užpilkite stikline šalto vandens. Grikių virimo proporcijos: 1 dalis grūdų į 2 dalis vandens.

Užvirkite per didelę ugnį, įpilkite druskos ir cukraus, sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir virkite 15 minučių. Tai laikas, per kurį vanduo turi laiko užvirti, o javai – virti. Pasibaigus laikui, nuimkite dangtį, užpilkite stikline šalto pieno, leiskite užvirti ant vidutinės ugnies ir išjunkite. Uždenkite ir leiskite užvirti 5 minutes.

Verdant grikiai neturėtų trukdyti. Tai sumažina garų lygį keptuvės viduje. Ir atitinkamai, tai padidina grikių kepimo laiką. Norėdami patikrinti, ar grikiai yra pasirengę, atsargiai nuleiskite šaukštą į keptuvę ir praeikite išilgai dugno. Jei javai pradėjo šiek tiek prilipti prie jo paviršiaus, tada košė yra paruošta. Uzbekų pilafas iš grikių Video neveikia? 10 nelaimingiausių Rusijos įžymybių vaikų Kai grikiai yra paruošti, geriau juos sujungti su sviestu, uždengti rankšluosčiu ir leisti pastovėti 10–15 minučių. Kruopos taps minkštos ir švelnios, o grikių košė pavirs tikru kulinarijos šedevru.

Kaip virti grikius lėtai viryklėje

Jums reikės: 300 g grikių, 600 ml vandens, druskos, 50 g sviesto (nebūtina).

Nuplaukite grikius ir supilkite į multikookerio indą. Supilkite vandenį ir druską. Pasirinkite programą „Košė“ arba „Grūdai“ ir virkite 20–25 minutes. Pabaigoje įpilkite sviesto ir išmaišykite.

Šis būdas yra pats patogiausias, jei norite iškepti skanų ir sveiką grikį, kartu išleidžiant kuo mažiau energijos. Dvigubas katilas padarys viską už jus, o jūs galite padaryti ką nors kita. Jūs turite supilti grūdus į ryžių dubenį, kuris pritvirtintas prie dvigubo katilo, ir užpildyti jį vandeniu, kuris vandens tūrį viršija 1,5 karto! Viduje bus pakankamai garų, o skysčių perteklius tik apsunkins gaminimo procesą. Grikius virti dvigubame katile greičiau ir lengviau. Druską geriau paruošti, kai grikiai paruošti, nes jie gali būti sūdyti. Kitas: https://uznayvse.ru/voprosyi/kak-pravilno-varit-grechku.html

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *